Ponent: Begoña Román
Dates: 12 març de 12h a 14h
Hores: 2h
A qui va dirigit: Professorat dels centres socis de l’ACCat
Més enllà de la responsabilitat personal en la docència i de la relació amb els alumnes i el grup (que siguin de qualitat), cal pensar la relació amb els col·legues (que no triem com als amics) i la implicació amb el centre on exercim de professors. Sovint es recorda la importància de l’ètica personal i professional en les tasques educatives, però es desconsideren l’ètica organitzativa, del conservatori on es desenvolupa la feina, i la cívica, que recorda que l’organització troba la seva legitimitat en el servei a la ciutadania.
Formadora
Begoña Román Maestre
És professora a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. És membre del grup consolidat de recerca de la Generalitat de Catalunya “Aporia: Filosofia contemporània, Ètica i Política”. És presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya, vocal del Comitè de Bioètica de Catalunya i del Comitè per a la integritat de la recerca a Catalunya. Les seves principals línies de recerca són la bioètica, l’ètica de les organitzacions i l’ètica aplicada a la intervenció social.
Entre les seves publicacions destaquen
Román, B, (2016): Ética de los servicios sociales, Barcelona, Herder Editorial. ISBN: 9788425437878.
Esteban, F y Román, B. 2106: ¿Quo vadis, Universidad?, Barcelona, Universitat Oberta de Catalunya. ISBN: 9788491163909
Román, B (2016) La ética del discurso en la bioética, en Ferrer, J.J; Lecaros J.A; Molins, R: Bioética: el pluralismo en la fundamentación. Universidad Pontificia de Comillas, Madrid Comillas, Madrid.
Royo-Bordonada, MA; Román-Maestre, B (2015): Towards public health ethics; in Annual Review of Public Health, vol. 36.
Román, B. (2013). Persona, en Lluís Font, P (coord). Repensar 8 conceptos clave de la moral. Editorial PPC. Madrid. ISBN: 978-84-288-2568-9 .
Inscripció
El termini ha finalitzat