CERVELL, EMOCIONS I RESILÈNCIA

COM CUIDAR EL TEU BENESTAR PSICOLÒGIC I AUGMENTAR LA TEVA RESILIÈNCIA PERSONAL.

Ponent: Andreu Gatuellas
Dates: 24 febrer de 10 a 13h
Hores: 3h
A qui va dirigit: Professorat dels centres socis de l’ACCat

BONES PRAXIS PER A GESTIONAR I PREVENIR ELS ESTATS EMOCIONALS NEGATIUS, I ENTRENAR EL TEU CERVELL EN POSITIU 

“La nostra ment és una eina meravellosa, però també pot ser el pitjor dels tirans si no la sabem gestionar adequadament. En un món hiperconnectat, amb grans càrregues de treball i realment exigent a nivell cognitiu i emocional no ens falten elements de pressió en el món professional/personal perquè el nostre cervell es desboqui (de vegades sense que ens adonem), i comenci a girar “en negatiu”.

Qui més qui menys es sent aclaparat o angoixat en algún moment de la setmana laboral. De vegades fins i tot l’estrès es converteix en una tònica habitual i debilitant per als professionals d’una organització. Això empitjora el rendiment cognitiu i la capacitat de donar una millor resposta als reptes i exigències quotidians. Quan la pressió que exerceix l’estrès sobre l’organisme i sobre el sistema nerviós ens supera podem arribar a estats no desitjats, com el famós burnout.

Aquest és un problema greu, ja que afecta la persona i el seu rendiment, i té un impacte sobre les persones amb les que treballa i en la seva vida personal. De vegades es produeixen reaccions en cadena (semblants a contagis) entre les persones d’un equip, i s’entra en una mena de “cercle viciós” de sensacions i estats emocional negatius que no afavoreixen el rendiment ni la salut de les persones. Necessitem un coneixement pràctic sobre com funciona el cervell i quins són els patrons emocionals habituals que poden arribar a generar situacions no desitjades, i com gestionar d’una manera emocionalment intel·ligent i efectiva aquestes situacions intrapersonals i interpersonals.

És responsabilitat de tots aprendre a funcionar en positiu i cultivar hàbits que, no tant sols ens mantinguin més saludables emocionalmente, sinó també més feliços i satisfets en conjunt.

A aquestes sesions formatives ens basem en:
– Els 5 Principis de la Psicologia Positiva (PERMA), Martin Seligman
– La Neurociència Afectiva (Affective Neuroscience), Richard J. Davidson
– En els estudis de Shawn Achor sobre l’impacte de la felicitat en els resultats”

Aquesta sessió formativa va dirigida als equips i professionals que necessiten disposar de coneixements pràctics i eines per poder augmentar la seva capacitat de resiliència personal i professional.
Una sessió que ofereix les claus d’aquells punts que has de tenir en compte i cuidar per preservar la teva salut psicoemocional, la teva satisfacció personal i la teva capacitat de treball.

‣ CONTINGUTS D’AQUESTA FORMACIÓ
. > CERVELL, EMOCIONS, RENDIMIENT i RESILIÈNCIA PERSONAL
. EL CERVELL UN DISSENY I UN SOFTWARE MOLT ANTICS
. L’IMPACTE DE LES EMOCIONS EN EL RENDIMENT i LA SALUT
. LA NEUROPLASTICITAT: VENCER LA GENÈTICA
. ESTAR BE COM A HABILITAT ADQUIRIDA
. 5 NEUROTRANSMISSORS QUE CONDICIONEN LA TEVA VIDA
. RESILIÈNCIA: LA CAPACITAT DE CRÉIXER EN L’ADVERSITAT

· 5 PILARS PER AUGMENTAR LA TEVA RESILIÈNCIA PSICOEMOCIONAL

.N1. OPTIMISME CONSCIENT: EL DESCATASTROFIZADOR
.N2. LOCUS DE CONTROL INTERN i DOPAMINA
.N3. LES RUTINES DE RECUPERACIÓ
.N4. REDUIR EL SOROLL MENTAL, APRENDRE FER CALLAR LA MENT
.N5. LA INVERSIÓ SOCIAL COM MAJOR ACTIU

Formador

Andreu Gatuellas Gassó

Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona, Coach Certificat per la Universitat de Barcelona, Màster en Intel·ligència Emocional a les Organitzacions (UB · IL3), i formador certificat per 6Seconds Emotional Intelligence Network, MBTI Institute Certified Practitioner.

17 anys d’experiència professional conformant i gestionant equips humans, formador acreditat en intel · ligència emocional i lideratge personal, coach certificat i desenvolupador d’equips professionals.

Més de 7.000 hores d’experiència com a psicòleg-coach per a professionals i equips de treball.

“Com a psicòleg-coach d’equips professionals, i especialista en Intel · ligència Emocional i Gestió de Conflictes em dedico a desenvolupar persones i equips professionals per contribuir a crear empreses humanament sostenibles i econòmicament viables.”

Inscripció

El termini ha finalitzat